Versnel 3D printen in het onderwijs

Als onderwijspartner helpt Layertec onderwijsinstellingen met het klaarstomen van hun technische talenten.

Speciaal 3D print pakket voor onderwijs

Praktijkgericht leren

Leren aan de hand van praktijkvoorbeelden

Trainingen afgestemd op uw situatie en wensen

Op maat gemaakte trainingen

Hardware en software installatie

Inclusief installatie en onderhoud

Geef studenten toegang tot Additive Manufacturing

3D printing is nu al onmisbaar in productontwikkeling en productie van veel bedrijven

 

Additive Manufacturing neemt een steeds belangrijkere rol in binnen de maakindustrie van de Benelux. Toekomstige engineers, toolmakers en ontwerpers krijgen er zeker mee te maken. De voordelen van 3D printen zijn groot. Denk aan snellere doorlooptijden, lagere materiaalkosten en minder voorraadkosten. Daarnaast groeit het aantal 3D printtechnieken en toepasbare materialen gestaag.

Inmiddels maken veel opleidingen, het wereldwijde netwerk FabLabs en diverse MakerSpaces op scholen gebruik van een 3D printer om de leerlingen van nu klaar te stomen voor Industrie 4.0. Vaak is het de enige bruikbare tool om bijvoorbeeld onderdelen te kunnen produceren.

Juiste 3D printer in huis

Als je het enthousiasme voor Additive Manufacturing wilt aanwakkeren en leren uitdagend wilt houden, dan is het belangrijk om als opleidingsinstituut de juiste 3D printer in huis te hebben. De printer moet veelzijdig zijn en efficiënt in het gebruik, zodat er nauwelijks downtimes ontstaan door onderhoud of storingen. Het gebruik moet niet te veel tijd in beslag nemen en de materiaalkosten dienen transparant en overzichtelijk te zijn. Ook is het belangrijk dat je als opleider een gedegen lesplan hebt.

Ondersteuning van Layertec

Layertec kan je met al deze zaken gedegen ondersteunen. Al diverse opleidingen en FabLabs hebben wij voorzien van advies, hardware en training. Onze trainers zijn didactisch geschoold in zowel CAD als 3D printen. Hierdoor kunnen wij volgens het train-de-trainer principe docenten helpen bij het verkrijgen van inzicht in de materie en het opzetten van een lesplan. Uiteraard geven we ook graag advies na uitrol van een 3D printing onderwijsproject.

3D metaalprinters

De totaaloplossing voor het veilig en betaalbaar in-house 3D printen van prototypen en metalen onderdelen; op kantoor of in de werkplaats.

SLA Desktop 3D printers

Krachtige en betaalbare 3D printers op basis van SLA techniek. Profiteer ook van een haarfijn afwerkingsniveau en eindeloze mogelijkheden.

FDM Desktop 3D printers

Hoogwaardige 3D printers van Nederlandse bodem: professionele kwaliteit, hoge betrouwbaarheid en grote mate van gebruiksvriendelijkheid.

Gratis quickscan

Ben je als onderwijsinstelling geholpen met advies op het gebied van 3D printing? Vraag dan een quickscan aan. We kijken welke 3D printer(s) het best op jullie use case aansluit(en).

3D printing trainingen

Bij Layertec worden de trainingen aangepast op het niveau van de leerling. Zowel beginners als verder gevorderden kunnen terecht voor een training die past bij het kennisniveau.

3D-printing-training-ruimtes-Layertec

Gratis quickscan

Wil je als onderwijsinstelling geholpen worden met advies op gebied van 3D printing? Vraag dan een quickscan aan en we kijken welke 3D printer(s) het best op jullie use case aansluit.

3D printing trainingen

Bij Layertec passen we de trainingen aan op het kennisniveau van de studenten. Zowel voor beginners als voor gevorderden is er een geschikte opleiding.

Totaalpartner voor 3D printing 

Eén leverancier voor alle 3D printing zaken. Wel zo makkelijk.

Layertec is een kennishuis op het gebied van 3D printing. Zo zijn we niet alleen preferred reseller van vooraanstaande printerfabrikanten, maar we geven ook (online) trainingen en gratis kennissessies over diverse onderwerpen op het gebied van 3D printing. Ook onze helpdeskmedewerkers helpen je graag met advies en support, toegespitst op je situatie. 

Kies voor Layertecdan kies je als onderwijsinstelling voor een kundige, persoonlijke en betrokken 3D printing partner.

Kunnen we je ergens mee helpen?

Veel scholen ervaren al de voordelen van 3D printing. Wij adviseren je graag vrijblijvend over de mogelijkheden.

Waarom Layertec?

Officieel partner Desktop Metal, Formlabs & Ultimaker

Ervaren & gecertificeerde 3D printing experts

Snelle assistentie bij gebruik & vragen