Layertec Trainingen 

Gebruikers- en productgericht

IntroductietrainingProducttraining

3D printing training

Haal het maximale uit uw 3D printer

Introductietraining 3D printen

Altijd al willen weten wat 3D printen voor uw bedrijf of uw product kan betekenen? In de Layertec introductietraining leert u (in groepsverband) onder professionele begeleiding alles over de technieken, voordelen, materialen, mogelijkheden en beperkingen van 3D printen. Aan de hand van praktijkgerichte voorbeelden demonstreren we hoe u met een 3D printer ontwerpprocessen in eigen huis versnelt, problemen kunt oplossen en de kwaliteit van uw producten verbetert.

intro 3d print training -3D Printing trainingen
trainingen 3 -3D Printing trainingen

De basisprincipes van 3D printing

U leert de basisprincipes van 3D printen en 3D CAD software voor ieder type CAD. Dus ook zonder voorkennis is deze training geschikt.

trainingen 1 -3D Printing trainingen

Ondersteuning bij geavanceerd gebruik

We helpen u de complexiteit van 3D printen ontrafelen en bieden ondersteuning bij geavanceerd gebruik van uw 3D printer. 

trainingen 2 -3D Printing trainingen

Design for Additive Manufacturing

Frezen kent veel beperkingen, maar met 3D printen is de functie leidend. Dit zullen we dan ook tijdens de training demonstreren.

Producttraining

Een handleiding beperkt zich meestal tot de bediening van uw 3D printer en gaat niet in op uw persoonlijke werksituatie. In de producttrainingen van Layertec komen deze zaken wel aan bod. U leert onder professionele begeleiding 1-op-1 alles over de functionaliteiten, software-mogelijkheden, materiaalkeuzes en het onderhouden en schoonhouden van uw 3D printer. Natuurlijk is er ook genoeg ruimte voor al uw vragen.

Naamloos 1 -3D Printing trainingen

Formlabs 3D printing training

Ontwerpers en engineers leren in deze 3D printing training snel de belangrijkste aspecten van het printen met een Formlabs 3D printer onder de knie krijgen. De training is ontwikkeld om praktisch advies te geven over het installeren, instellen en optimaal benutten van de Formlabs Form 2. Zo demonstreren we hoe u de juiste print positie en tools selecteert en welke ontwerprichtlijnen u het beste kunt hanteren voor het printen volgens de SLA methode.

Deze training is ook geschikt indien u al over een Formlabs 3D Desktop printer beschikt.

Formlabs 3D printing training -3D Printing trainingen
Ultimaker 3D printer S5 1 -3D Printing trainingen

Ultimaker 3D printing training

Deze 3D printing training helpt ontwerpers en engineers hun Ultimaker 3D printer direct optimaal te benutten. Met praktische adviezen en handige tips & tricks helpt Layertec u de printer te installeren, instellen en op effectieve wijze te gebruiken. Zo leren we u alles over het gebruik van dual extrusion, het wisselen van de printcores en nozzles en het gebruik van filamenten in de geared feeder(s). Ook tonen we u hoe u eenvoudig ontwerpen printklaar maakt met behulp van de Ultimaker Cura slicing software.

Deze training is ook geschikt indien u al over een Ultimaker 3D Desktop printer beschikt.

Desktop Metal 3D printing training

Maak kennis met het ontwikkelen van betaalbare, veilige en nauwkeurige 3D metaalprints, voor zowel prototyping als massaproductie. De revolutionaire Desktop Metal metaalprinters maken 3D metaalprinten in iedere kantooromgeving mogelijk, zonder aanvullende veiligheidsmaatregelen. Leer alles over het printen en sinteren van 3D metaalprints en maak kennis met het Bound Metal Deposition printproces (vergelijkbaar met het bekende kunststof FDM printproces).

Layertec biedt de 3D metaalprinting training standaard aan bij aanschaf van een Desktop Metal 3D metaalprinter.

3D metaalprinting training Layertec -3D Printing trainingen

Wekelijkse demomiddag

Ontvangt u graag persoonlijk advies over de mogelijkheden van 3D printing? Kom langs voor een vrijblijvend 1-op-1 adviesgesprek tijdens onze 3D printing demo middag elke donderdag van 13:00 tot 17:00.

Uw 3D printer, onze toegevoegde waarde: maximaal rendement

w

Training

Wij trainen uw gebruikers om efficiënt met uw Desktop Metal, Formlabs of MakerBot  3D printer om te gaan.

Helpdesk

Krijg direct technische ondersteuning zodat u snel verder kunt met uw werkzaamheden.

Nieuwe ontwikkelingen

Wij houden u op de hoogte van alle ontwikkelingen: van nieuwe printers tot materialen, toepassingen en nabewerkingen.

Implementatie

We helpen u om de 3D printer te installeren en te implementeren.

Seminars

We organiseren regelmatig seminars waarin bepaalde onderwerpen dieper worden behandeld.

Service

Onze Service engineers staan tot uw beschikking voor snelle assistentie bij gebruik en vragen.