Professioneel materiaal voor digitale tandheelkunde

Met de Dental Resins van Formlabs vervaardig je snel een uitgebreide range tandheelkundige producten in eigen huis. Van boorgidsen en orthodontische modellen tot retainers en aligners: geniet van digitale precisie in uw praktijk.

Gespecialiseerde toepassingsgebieden

Kies uit drie tandheelkundige materialen. Allen ontworpen voor specifieke tandheelkundige toepassingen.

Hoge precisie & duurzaamheid

Het tandheelkundig 3D printmateriaal van Formlabs is speciaal ontworpen voor maximale precisie, sterkte en duurzaamheid.

Medisch gekeurd

Dental SG Resin van Formlabs is een bio-compatibel materiaal (ISO 10993-1:2009 & USP Class VI) dat veilig gebruikt kan worden voor tijdelijke in-mond plaatsing.

Print een gratis proefmodel

Gratis een 3D geprint proefmodel ontvangen? Of heeft u een eigen 3D model dat u graag geprint ziet? Laat uw gegevens achter en wij nemen contact met u op. Of kom langs voor een 1-op-1 seminar van 15 minuten over het 3D printen van uw model.

Dental Model Resin

Dental Model Resin verzorgt een hoge precisie en detaillering en is speciaal ontwikkeld voor kroon- en brugmodellen met verwijderbare matrijzen. Print scherpe contacten met een marge van ± 35 microns voor matrijzen met een nauwsluitende pasvorm. Alle modellen worden voorzien van een gladde, matte afwerking met gipskleur. De stap van analoge naar digitale modelproductie wordt zo steeds makkelijker.

Nauwkeurigheid

Een diepgaande studie bevestigde de precisie en nauwkeurigheid prestaties van Dental Model Resin. De marges, oppervlakken en contactpunten zijn bij 80% van het gehele model nauwkeurig tot op 35 micron wanneer er geprint wordt op een laaghoogte van 25 µm. De nauwkeurigheid van een volledige boog valt binnen de 100 µm bij meer dan 80% van het model, wanneer deze wordt geprint op een laaghoogte van 25 of 50 µm.

Specificaties

 • Print accurate marges en contacten binnen ± 35 µm op 25 µm print settings.
 • Gladde oppervlakte afwerking met kleur en hardheid vergelijkbaar met analoge stenen modellen.
 • Voeg verwijderbare matrijzen met een nauwsluitende pasvorm toe.
 

Dental SG Resin

Plaats implantaten met het grootste gemak en precisie met 3D geprinte chirurgische boorgidsen. Kies voor digitale precisie met de biocompatibel Dental SG Resin van Formlabs. Verminder niet alleen de wachttijd op analoge modellen, maar verbeter ook de ervaring van uw patiënt met verminderde chirurgische tijd en het nemen van digitale afdrukken. De precieze chirurgische boorgidsen van Dental SG Resin hebben al duizenden malen geleid tot succesvolle ingrepen van kaakchirurgen.

Nauwkeurigheid

Deze kaart toont een 3D scan van een gedrukte chirurgische chirurgische gids die is vergeleken met het originele 3D-model. De kleuren geven de verschillende mate van nauwkeurigheid weer. De groene gebieden hebben een dimensionele nauwkeurigheid binnen ± 50 micron. In de studie zijn 84 Dental SG Resin chirurgische gidsen gescand met een desktop scanner. De resultaten wezen uit dat de geprinte modellen over 93 procent van het oppervlak dimensioneel nauwkeurig zijn binnen ± 100 micron. De modellen zijn door de precieze pasvorm uitermate geschikt voor talloze tandheelkundig chirurgische toepassingen.

Specificaties

Dental SG Resin voldoet aan de volgende ISO Standaarden:

 • EN-ISO 10993-1:2009/AC:2010
 • EN-ISO 20795-1:2013
 • EN-ISO 7405:2009/A1:2013
 

 

Dental SG Resin

Dental LT Clear Resin is een klasse IIa biocompatible resin met een hoge weerstand tegen fracturen en slijtage. Het is daarmee uitermate geschikt om direct spalken, retainers en andere tandheelkundige toepassingen voor lange termijn gebruik te printen. Dental LT Clear Resin heeft een hoge optische transparantie voor fraaie eindproducten.

 

 

Nauwkeurigheid

Een diepgaande nauwkeurigheidsstudie met 80 Dental LT Clear resin geprinte spalken bevestigde de dimensionale nauwkeurigheid van Dental LT Clear resin. De intaglio oppervlakken waren dimensionaal nauwkeurig binnen ± 100 micron over 80 procent van de intaglio oppervlakken en binnen ± 125 micron over 90 procent van de oppervlakken. Het is daarmee uitstekend geschikt voor gebruik voor zowel modellen als patiënten.

Specificaties

Dental LT Clear is een biocompatibele resin van klasse IIa die voldoet aan de essentiële eisen en bepalingen van Richtlijn 93/42 / EEG van de Raad betreffende medische hulpmiddelen zoals gewijzigd bij Richtlijn 2007/47 / EG en voldoet aan de volgende normen:

 • EN ISO 1641: 2009
 • EN-ISO 10993-1: 2009 / AC: 2010
 • EN-ISO 10993-3: 2009
 • EN-ISO 10993-5: 2009
 • EN 908: 2008
 

    

 

 

Standard Resin Grijs

De gladde, matte afwerking van Standard Resin in grijs geeft details bijzonder goed weer. Het is ideaal voor een verscheidenheid aan tandheelkundige toepassingen, waaronder orthodontische, diagnostische en educatieve modellen. Standard Resin in grijs kan zelfs gebruikt worden om retainers en aligners te creëren.

Langere levensduur, verhoogd gebruikersgemak

De Resin Tank LT is speciaal ontwikkeld voor een langere levensduur tijdens het printen in grote aantallen. Nu met groter volume, preciezere printerdetectie, anti-spat geometrie en eenvoudige wiper scheiding voor gestroomlijnde workflows.

Waarom 3D printen via Layertec?

w

Training

Door onze vakkundige trainingen, haal je het beste resultaat uit jouw 3D printer(s).

Helpdesk

Onze telefonische helpdesk helpt je adequaat, zodat je zo snel mogelijk terug op schema ligt.

3D printservice

Laat razendsnel en in de hoogste kwaliteit jouw model door ons 3D printen.

Implementatie

Ervaren en gecertificeerde experts installeren en trainen bij jou op locatie.

Webinars & seminars

Tijdens onze webinars en seminars leer je alles over nieuwe technologieën, materialen en toepassingen.

Service

Onze specialisten staan tot je beschikking voor snelle assistentie bij gebruik en vragen.

Betaal veilig en snel