Ultimaker Materialen

De Ultimaker filamenten zijn speciaal ontwikkeld voor
het realiseren van prints van hoogwaardige kwaliteit
en zijn geschikt voor een groot aantal toepassingen.
De geoptimaliseerde Ultimaker Cura profielen bieden
automatisch de beste printinstellingen per materiaal
en verzorgen een naadloze printervaring.

Bekijk de materialen

Hoge resolutie

Print haarfijne details in uw model met Ultimaker filamenten van industriële kwaliteit.

Hoogwaardige supportmaterialen

Combineer bouw- en supportmaterialen tot één indrukwekkende 3D print, in laagdiktes tot wel 20 micron.

Eindeloze mogelijkheden

Keuze uit maar liefst 11 bouwmaterialen voor snelle prototypes of complexe eindonderdelen.

Kies het perfecte materiaal voor uw prints

Dankzij de uitgebreide range van maar liefst 9 Ultimaker bouwmaterialen zijn uw 3D prints, ongeacht het soort print, altijd van superieure kwaliteit. Ieder Ultimaker materiaal beschikt over specifieke eigenschappen en voordelen waardoor u altijd kunt printen met het juiste soort materiaal. Ontwerpt u toch liever buiten de gebaande paden? Met het open filamentensysteem kunt u experimenteren met allerlei materialen naar eigen inzicht.

Buigzaam, sterk en corrosiebestendig

Nylon (polyamide) is het ideale materiaal voor fabrikanten. Met een hoge sterkte-gewichtsverhouding, lage wrijving en flexibiliteit is het ideaal voor het 3D printen van tools, functionele prototypen en eindproducten.

Compatibiliteit

Extruder 1 Extruder 2
Nylon PVA
Nylon Breakaway
Nylon

Veilig, snel en betrouwbaar

Ultimaker PLA (polymelkzuur) is betrouwbaar, biedt een fantastische oppervlakte afwerking en is gemaakt van duurzame, organische bronnen. Het is geschikt voor een breed scala aan toepassingen voor zowel beginnende als gevorderde gebruikers.

Compatibiliteit

Extruder 1 Extruder 2
PLA PVA
PLA Breakaway
PLA PLA
PLA

Zo sterk als ABS, zo eenvoudig als PLA

Ultimaker Tough PLA is een technisch PLA materiaal met een vergelijkbare sterkte als ABS. Though PLA leent zich perfect voor betrouwbare prototyping en tooling op groot formaat. Het sterke materiaal biedt bovendien dezelfde mate van veiligheid en gebruiksgemak als reguliere PLA.

Compatibiliteit

Extruder 1 Extruder 2
PLA PVA
PLA Breakaway
PLA PLA
PLA

Slijtvast en onbreekbaar

ABS (acrylonitrilbutadieenstyreen) heeft uitstekende mechanische eigenschappen waardoor het materiaal zich buitengewoon goed leent voor functionele prototypen en complexe eindproducten. Het zeer sterke materiaal is bovendien bestand tegen temperaturen tot 85 ˚C.

Compatibiliteit

Extruder 1 Extruder 2
ABS Breakaway
ABS ABS
ABS

Chemisch bestendig en slijtvast

CPE (copolyester) is ontwikkeld om zelfs de meest ingewikkelde modellen te printen. CPE is chemisch resistent, temperatuurbestendig én vormvast, wat het materiaal uitstekend geschikt maakt voor functionele prototypes en mechanische onderdelen.

Compatibiliteit

Extruder 1 Extruder 2
CPE PVA
CPE Breakaway
CPE CPE
CPE

Slijtvast en hittebestendig

CPE+ (copolyester) is ontwikkeld voor het realiseren van complexe 3D prints die een hoge mate van temperatuurbestendigheid, slagvastheid en vormvastheid vereisen.

Compatibiliteit

Extruder 1 Extruder 2
CPE+ Breakaway
CPE+

Semi-buigzaam en scheur- en waterbestendig

Met een Shore-A-hardheid van 95 en een verlenging tot 580% bij breuk, is Ultimaker TPU 95A (thermoplastisch polyurethaan) semi-flexibel, duurzaam en chemisch bestendig. De veelzijdigheid maakt TPU 95A inzetbaar voor een zeer breed scala industriële toepassingen.

Compatibiliteit

Extruder 1 Extruder 2
TPU 95A

Sterk, slijtvast en hittebestendig

PC (polycarbonaat) heeft een hoge temperatuurbestendigheid, mechanische sterkte en hardheid, waardoor het een uitstekende keuze is voor het printen van mallen, tools en functionele prototypes.

Compatibiliteit

Extruder 1 Extruder 2
PC

Bestendig tegen materiaalmoeheid en chemische invloeden

Ultimaker PP (polypropyleen) is bijzonder bestendig tegen hoge temperaturen en chemische invloeden. PP is duurzaam en één van de meest gebruikte plasticsoorten ter wereld. De hardheid, lage dichtheid en uitzonderlijke weerstand tegen materiaalmoeheid maken het een perfecte keuze voor het maken van duurzame lichtgewicht eindonderdelen.

Compatibiliteit

Extruder 1 Extruder 2
PP

Supportmaterialen voor de meest ingewikkelde geometrieën

Creëer geavanceerde modellen en ingewikkelde geometrieën met het printen van zowel bouw- als supportmaterialen*. De supports vereenvoudigen het bouwen van ingewikkelde structuren, complexe mechanische onderdelen en gladde oppervlakken. Kies uit handmatige verwijderbaar of in water oplosbaar supportmateriaal.

*De Ultimaker 3 en Ultimaker S5 beschikken over een betrouwbare Dual Extrusion printkop waarmee u twee verschillende materialen print.

In water oplosbare supports

Ultimaker PVA is een in water oplosbaar supportmateriaal dat gebruikers in staat stelt om de meest complexe modellen in PLA of nylon te creëren. Met PVA creëer je snel en eenvoudig in water oplosbare supports voor o.a. schuine oppervlakken (overhang), diepe holtes, bridges en tal van ingewikkelde geometrieën.

Compatibiliteit

Extruder 1 Extruder 2
CPE PVA
Nylon PVA
PLA PVA

Verwijderbare supports

Met Ultimaker Breakaway kunt u supports printen die snel met de hand te verwijderen zijn. Verdere nabewerking om de 3D prints een gladde afwerking te geven is overbodig.

Compatibiliteit

Extruder 1 Extruder 2
ABS Breakaway
Nylon Breakaway
PLA Breakaway
CPE Breakaway
CPE+ Breakaway

Materiaal compatibiliteit

Materiaal compatibiliteit