Ultimaker S5

Krachtig, betrouwbaar en veelzijdig 3D printen – Ultimaker S5 is een bijzonder gebruiksvriendelijke desktop 3D printer met een groot bouwvolume. De nauwkeurige geprinte onderdelen van industriële kwaliteit zijn ideaal voor functionele prototypes, on demand tooling en onderdelen voor eindgebruik.

De nieuwe S5 Pro Bundle ontzorgt door automatisch materialen te wisselen en de juiste luchtkwaliteit toe te passen.

Groot printvolume

Ondanks de compacte buitenmaat produceert de Ultimaker S5 3D printer professionele 3D prints in groot formaat.

Dual extrusion

Combineer twee materialen tot één indrukwekkende 3D print, in laagdiktes tot wel 20 micron. Deze layer height is ideaal voor gedetailleerde prints!

Eindeloze mogelijkheden

Kies uit een breed scala aan bouw- en supportmaterialen voor snelle prototypes of complexe eindonderdelen.

Industriële kwaliteit onderdelen, direct vanaf uw bureau 

Gewaarborgde kwaliteit

Optimale betrouwbaarheid

 • Geperfectioneerde active leveling technologie
  Een perfecte eerste laag is cruciaal voor elke 3D print. Daarom wordt met de geperfectioneerde active bed leverling technologie het bouwplatform op meerdere punten gescand voor de creatie van een zeer gedetailleerde hoogtekaart. Eventuele  afwijkingen in het oppervlak worden direct gecompenseerd, met als resultaat een perfect vlakke eerste laag en optimale hechting gedurende het volledige printproces.
 • Gecontroleerde printomgeving
  De glazen deuren zorgen voor een optimale en constante temperatuur en luchtcirculatie, met een nog hogere kwaliteit en betrouwbaarheid tot gevolg.
 • Filament sensor
  Wanneer het printmateriaal opraakt, pauzeert de filament flow sensor de print automatisch en ontvangt u een notificatie. Na het vervangen van het filament hervat de printer automatisch de opdracht.

Modulaire printkop

 • Dual Extrusion
  Combineer bouw- en (in water oplosbare) supportmaterialen om complexe mechanische onderdelen en ingewikkelde oppervlakken te creëren. Of kies voor 3D printing in twee kleuren. Het unieke automatische nozzle-lifting systeem van de Ultimaker S5 zorgt voor een soepele, professionele afwerking van elke print.
 • Verwisselbare print cores
  De mogelijkheid om print cores snel te verwisselen zorgt voor maximale productiviteit en eenvoudig onderhoud. De Ultimaker S5 wordt standaard geleverd met print cores voor bouw- (AA) en supportmaterialen (BB).
 • Diverse nozzle diameters
  Kies uit een nozzle diameter van 0.25, 0.40, 0.60 en 0.80 mm. De kleinste nozzles creëren de meeste details, de grootste nozzles zorgen voor een hogere printsnelheid.

Groter bouwvolume

Met een bouwvolume van 330 x 240 x 300 mm creëert de Ultimaker S5 de grootste 3D prints van het Ultimaker assortiment, zonder teveel ruimte in te nemen op uw bureau. Grondig geteste printprofielen, slimme printerfuncties en het nieuwe Though PLA verzorgen bovendien geweldige resultaten en ongeëvenaard gebruiksgemak. Zelfs bij 3D prints van groot formaat.

Eenvoudige bediening en connectiviteit

 • Fullcolor Touchscreen
  Het 4,7 inch fullcolor touchscreen verzorgt een intuïtieve bediening van de Ultimaker S5 3D printer, met onder andere visual guides voor configuratie en onderhoud en visuele previews van uw 3D print.
 • Wi-Fi, ethernet en USB
  Verstuur uw printopdracht snel en eenvoudig naar de Ultimaker S5 via Ultimaker Cura. Of print eenvoudig standalone met een USB-stick.
 • Live camera
  Monitor elke fase van uw 3D printproject op afstand met de geïntegreerde camera, via het Ultimaker Wi-Fi netwerk.
 • Ultimaker app
  Start en monitor uw 3D prints via uw smartphone of tablet met de Ultimaker app. Ultimaker Cura verzorgt bovendien een eenvoudige slicing van de modellen die u wenst te printen.

Eenvoudig materiaalbeheer

 • Dual feeders
  Twee speciale feeders zorgen voor precies de juiste druk op het filament. Dit verbetert de grip en torsie, waardoor filament niet overslaat in de extruder. Bijkomend voordeel is de gewichtreductie van de printkop, wat de printtijd flink verkort.
 • Automatische materiaaldetectie
  De Ultimaker S5 detecteert automatisch het filament en de soort printkop en selecteert vervolgens de bijbehorende configuratie. Dankzij een groot aantal geoptimaliseerde Cura-materiaalprofielen is elke print van consistente, hoogwaardige kwaliteit.

De nieuwe S5 Pro Bundle

Ultimaker S5 Material Station

Verhoog met het Material Station de productiviteit van jouw Ultimaker S5. Deze unieke upgrade verbetert en vereenvoudigt het proces van 3D printen, terwijl de kwaliteit en het succespercentage van je 3D prints worden verbeterd door een uitstekende conditionering en automatische materiaalwisseling.

Het resultaat? Een efficiënte en uiterst betrouwbare oplossing voor materiaalgebruik en opslag.

Ultimaker S5 Air Manager

De Air Manager integreert naadloos met iedere Ultimaker S5. De Air Manager omsluit de bouwkamer volledig om een uitgaande luchtstroom te creëren, waardoor het tot wel 95% van alle ultrafijne deeltjes (UFP’s) kan filteren. Daarnaast creëert het een fysieke barrière om te voorkomen dat iemand hete of bewegende delen aanraakt.

Het resultaat? Een veilige werkomgeving en gemoedsrust bij het printen van een uitgebreide reeks materialen.

Meer weten over de ultieme S5 add-ons?

Complexe ontwerpen met Dual Extrusion

Creëer geavanceerde modellen en ingewikkelde geometrieën met de meest betrouwbare Dual Extrusion printer ter wereld: Ultimaker S5. Ideaal voor 3D printing met zowel bouw- als (in water oplosbaar) supportmateriaal. De in water oplosbare supports vereenvoudigen het bouwen van ingewikkelde structuren, complexe mechanische onderdelen en gladde oppervlakken.

Kies het perfecte filament voor uw 3D prints

De filamenten voor de Ultimaker zijn speciaal ontwikkeld om professionele 3D prints te realiseren. Geoptimaliseerde Ultimaker Cura-profielen bieden de beste printinstellingen per materiaal, op basis van de automatisch herkende print core en het type materiaal. Met het open source filamentensysteem kunt u bovendien experimenteren met allerlei materialen.

Nylon

Buigzaam, sterk en corrosiebestendig

ABS

Slijtvast en onbreekbaar

CPE+

Slijtvast en hittebestendig

PC

Sterk, slijtvast en hittebestendig

PLA

Veilig en snel te printen

CPE

Chemisch bestendig en slijtvast

TPU 95A

Semi-buigzaam en scheur- en waterbestendig

PP

Materiaalmoeheid en chemisch bestendig

Though PLA

Slijtvast, onbreekbaar en snel te printen

PVA

In water oplosbare supports

Breakaway

Verwijderbare supports

Specificaties

Printtechnologie:

Fused Deposition Modeling (FDM)

Laagdikte:

600 – 20 μm

Besturingssystemen:

Ultimaker Cura (gratis print software)
Compatible met macOS, Windows en Linux

Printer afmetingen:

495 × 457 × 520 mm

Bouwsnelheid:

<24mm3 per seconde

Stroom:

500 W

Bouwvolume:

330 x 240 x 300 mm

Operationele temperatuur:

Tot 280 ℃

Bestandsformaten:

STL, OBJ en 3MF

Gewicht:

20,6 kg

Materiaal:

11 soorten print- en supportmateriaal